• 19 ЛЮТ 19
    Методичний марафон триває

    Методичний марафон триває

    Методичну естафету у Глухівському медичному училищі- продовжено!

    З   28 січня  по 1 лютого 2019 року в Глухівському медичному училищі-КЗСОР було проведено тиждень циклової комісії загальноосвітніх, гуманітарних та соціально-економічних дисциплін.

    З метою узагальнення, систематизації знаннь студентів , формування комунікативних компетентностей , удосконалення вміння редагування речень, сприяння виробленню у студентів поняття нормативного мовлення,  викладачем  української мови  Лиман М.В. було проведено   предметний захід  на тему: «Розмовляємо українською мовою: лексичні норми».

         Ведучі розповіли про різницю між загальнонародною мовою та літературною, ознайомили з основними мовними нормами, навели цікаві приклади правильного вживання мовних норм. Не залишились байдужими присутні після виконання студенткою 2 курсу сестринського  відділення Нікішиною А. гуморески  П. Глазового «Про бідного Льову і державну мову».  До аудиторії було донесено головну ідею – берегти, шанувати і розвивати рідну мову, дбати про її чистоту і красу.

        Викладач української літератури Тюльпа О.В. провела інформаційну годину «Трагедія Розстріляного   відродження».   Захід був присвячений подіям Великого терору 1937-1938 років,   масовим розстрілам української інтелігенції. Студенти декламували вірші: «Я ридаю, як згадаю», «Народилась Україна Нова», «Як стогнали ми, як плакали в вигнанні» (О. Олесь), «Вісімдесят, як нас нема» (М. Волик), «Сосни» (І. Небеленчук), «Сандармох» (Л. Сидорович), «Де зараз ви, кати мого народу?» (В. Симоненко), «На світі багато чудових країн» (М. Верещака). Діти переглянули  відеофільми про голодомор 1932-1933 років, про трагедію  урочища Сандармох, знищення покоління Розстріляного відродження.  Студенти дізнались про трагічні сторінки життя Миколи Хвильвого, Леся Курбаса, Миколи Зерова, Миколи Куліша, Валеріана Підмогильного, Михайла Драй-Хмари, Павла Филиповича, Олекси Слісаренка.

         Проведений захід сприяв формуванню почуття історичної пам`яті та гордості за репресований цвіт української нації, вихованню поваги до національної історичної та культурної спадщини, вихованню людяності і толерантності.

       З метою мотивації до вивчення нової дисципліни «Основи латинської мови з медичною термінологією», для студентів перших курсів викладачем Петрук М.Л. проведено предметний захід «Viva, Latina! (Хай живе латина!).»  До участі у даному заході були залучені студенти 2 курсу.

        Мета заходу: виявити роль латинської мови у житті студента-медика та вплив її на формування світової культури та медицини.

    Присутні дізнались про історію виникнення латинської мови та Древнього Риму, про найвеличнішого лікаря старовини Гіппократа, видатних медиків Цельса, Галена та Авіценни, ознайомились із «Клятвою Гіппократа» на латинській мові та її перекладом українською. Студенти прослухали цікавий матеріал щодо походження медичних термінів та їхнє міфічне першоджерело, переглянули сценки про значення латинської мови у сучасному повсякденному житті, прослухали гімн студентства та молитву «Аве Марія» латинською мовою у класичному виконанні.

         Викладач  предмету «Фізична культура» Крученко С.І.  провів відкрите заняття по темі: «Волейбол. Удосконалення техніки гри у волейбол». На занятті студенти ознайомились з  правилами гри в волейбол, відпрацьовували техніку гри в волейбол.

         З метою формування національної свідомості,  виховання почуття патріотизму та гордості за героїчну боротьбу українського народу, поваги до сучасних героїв України , студенти предметного гуртка з історії України оформили  інформаційні тематичні  куточки « День Соборності України», «Пам`ятаємо героїв Крут».

         Разом з викладачем предмету «Захист Вітчизни» Тітаренко О.Б.  студенти перших курсів презентували стінгазету «Мужність українських бійців – учасників операції об’єднаних сил».

          Також серед студентів других курсів викладач Коробкова І.П. провела предметну олімпіаду з історії України.

Поділитися публікацією