• 11 ЖОВ 18
    І звитягу показали, й кулішем нагодували

    І звитягу показали, й кулішем нагодували

    10 жовтня, напередодні Свята Покрови Божої Матері, Дня українського козацтва та захисника України, гарний осінній день, багатий, щедрий, різнокольоровий, зібрав викладачів, співробітників та студентів Глухівського медичного училища на подвір’ї закладу.

    Урочисте відкриття заходів з нагоди свят розпочалось концертно-розважальною програмою. Глядачі споглядали номери художньої самодіяльності, які підбадьорили всіх учасників свята та налаштували на спортивні та кулінарні змагання.

    В епіцентрі заходів, присвячених Покрові Пресвятої Богородиці, Дню козацтва та захисника України, традиційні «Козацькі забави».

    Відгомоніли століття з того часу, як в пониззі Дніпра, за його порогами, мужні і волелюбні лицарі заснували Запорізьку Січ. А пам’ять живе. Тому з метою виховання пошани до історичного минулого, допомогти студентам осмислити свою особистість як частину великого українського народу, морального та фізичного загартовування значну частину козацьких розваг складали спортивні змагання (перетягування каната, армреслінг, вправи на швидкість, точність, влучність), веселі конкурси, вікторини на знання козацьких традицій.

    У спортивних змаганнях взяли участь студенти І-ІІ курсів, які були поділені на два курені – курінь “Золота булава” та “Характерники”. Хлопці показали свою спритність, силу та знання історії і традицій українського козацтва.

    У процесі боротьби перемогу, з невеликим відривом, отримав курінь “Золота булава” (студенти І курсу), за що був нагороджений грамотою та солодким подарунком від профкому студентів.

    Змагання оцінювала поважна «Генеральна старшина» у складі: юрисконсульта – Якименка С.О., завідуючої навчально-виробничою практикою – Пилипенко Н.В., голови профспілки студентів – Легач Н.А. Очолювала старшину завідувач фельдшерсько-сестринським відділенням Литвинець Ж.В.

    Дух змагання та дружби, бажання ставати кращими, сильнішими об’єднували учасників. У такі моменти усвідомлюєш, що патріотизм – це звичайний стан повсякденного життя, це шанобливе ставлення до звичаїв і традицій, це гаряче почуття свого людського й національного обов’язку.

    Родзинкою свята для студентів, викладачів та співробітників було приготування козацького куліша. Студенти-куховари разом зі своїми класними керівниками чаклували над багаттям, щоб створити власний шедевр з традиційної страви наших предків.

    Нелегко було журі визначити найкращу козацьку страву. Головними критеріями були: естетичність оформлення, креативність презентації страви, самобутність рецепту приготування. Врешті решт за оригінальність оформлення, презентації та рецепту приготування грамоту і приз отримали студенти 2-А фельдшерського відділення (класний керівник – Моісеєва Л.І.).

    Проте не було переможців і переможених, була дружба, побратимство і взаємопідтримка. Проведене свято ще раз підкреслило, що козацькому роду ніколи не буде переводу!

    Свято пройшло цікаво і змістовно, треба було вирішити багато організаційних питань, продумати відповідну програму, виявити інтереси і зацікавлення всіх учасників. І за це велике спасибі заступнику директора з навчально-виховної роботи, класним керівникам, культорганізатору, керівнику гуртків, викладачу фізичного виховання Глухівського медичного училища – КЗСОР.

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1719690484826229&type=1&l=487dd3889d

Поділитися публікацією