• 15 БЕР 19
    ІНФОРМ-ДАЙДЖЕСТ «ІН’ЄКЦІЇ КРАСИ»

    ІНФОРМ-ДАЙДЖЕСТ «ІН’ЄКЦІЇ КРАСИ»

    Ось і прийшла весна! Зиму ще трохи видно на вулицях міста, але в повітрі вже давненько витає солодкуватий запах весни і паморочить наші голови. І нехай навіть сьогодні холодний і швидкий вітер розвіває волосся й пробирається під пальто, ми знаємо, що зовсім скоро тепле сонце пробудить все навколо.

    Наш шкірний покрив піддається впливу великої кількості негативних факторів, однак головними винуватцями швидкого старіння є вільні             радикали – руйнівні агресивні молекули, які утворюються під впливом ультрафіолетових променів, сигаретного диму, стресу і забруднень навколишнього середовища.

    Сьогодні телебачення активно пропагує пластичну хірургію. Існує чимало як українських, так і імпортних проектів, в яких на екранах «гидке каченя» перетворюють на «прекрасну лебідку». Тому охочих зробити своє тіло досконалішим побільшало серед вітчизняних панянок. Та, звичайно, не кожна може виділити з сімейного бюджету десятки тисяч доларів на власну красу. Вони шукають доступніші методи. А серед них так звані «ін’єкції краси», коли для ліквідування зморшок або підживлення шкіри водять спеціальні препарати.

    Нині шприц у косметології став таким же звичним beauty-атрибутом як крем або масажер, а «ін’єкції краси» – рутинною процедурою, яку можна здійснити негайно, «без відриву від виробництва». Відкоригувати зовнішність можна за досить короткий час. Проте така економія часу, відсутність реабілітаційного періоду та миттєвий ефект зробили «уколи краси» не лише однією з найбільш популярних косметичних процедур, але й такими, що можуть мати не зовсім втішні та безпечні віддалені наслідки.

    13 березня 2019 р. в Глухівському медичному училищі – КЗСОР, в рамках тижня циклової комісії клінічних дисциплін терапевтичного профілю, проведено інформ-дайджест «Ін’єкції краси». Присутні мали змогу проглянути стислий виклад тематики у вигляді оригінальних роликів, власного відео-продукту, майстер-класів та найцікавіших фактів.

    Для проведення заходу було використано RAFT-технологію, для якої студенти 2-А ф/в Луценко Анастасія та 2-А с/в Пелипенко Юлія підготували цікаві матеріали на теми плазмоліфтингу та ботоксу. Також були продемонстровані майстер-класи студентами 2-А ф/в Литвинець Мариною –  «Взяття кров  з вени за допомогою вакуумної системи», 2-А с/в Приваловою Катериною – «Підшкірна ін’єкція». На заході продемонстровані цікаві відео-ролики з питання «ін’єкцій краси», со-ведуча даного заходу студентка 2-А ф/в Терещенко Тетяна провела відео-інтерв’ювання  студентів та викладачів училища з приводу даного питання (оператор – студентка 2-А ф/в Литвинець Марина). Ведучими на даному заході виступили самі викладачі Пилипенко Наталія Володимирівна, викладач дисципліни «Догляд за хворими та медична маніпуляційна техніка», Литвинець Жанна Володимирівна, викладач дисципліни «Основи медсестринства». Ведучі пропонували присутнім «молодильні яблука», «еликсир молодості», демонстрацію моделі будови шкіри, а саме – старіння і потовщення рогового шару епідермісу.

    Висловлюємо подяку за технічний супровід Руденку Олексію Анатолійовичу, та Божку Івану Леонідовичу; студентам-учасникам за  ентузіазм та гарну роботу під час підготовки та проведення заходу; присутнім глядачам: колегам та студентам за зацікавленість і моральну підтримку.

     Пилипенко Н.В.

    Литвинець Ж.В.

Поділитися публікацією