• 09 БЕР 17
    Майбутні медики вивчають філософію

    Майбутні медики вивчають філософію

    Викладачем дисципліни «Основи філософських знань» Коробковою І.П. проведено семінар відтворення теоретичних знань з елементами проблемності на тему: «Із історії розвитку філософської думки».

    Філософія є особливою сферою людського знання, пізнання. Це наука, яка постійно змінюється та вдосконалюється згідно вимог сучасності, це наука перед якою завжди відкриваються нові перспективи.

    Під час заняття студенти двох команд доводили, що засвоєння філософських знань є необхідністю та потребою для сучасності людини, визначали взаємозв’язок філософії  та медицини.

    Студенти неабияк розкрили свої таланти, постали у образах Сократа, Ксантіпли, Алківіда, Діогена Синопського, відтворюючи сцени з життя давньогрецьких мислителів.

    Студенти підготували міні-проекти з тем: «Внесок Гіппократа в розвиток медицини та філософії», «Внесок Авіценни (Ібн Сіни) в розвиток медицини та філософії».

    Учасниками команд було продемонстровано власні творчі продукти: відео-інтерв’ю із студентами та викладачами училища : «Висновок про сенс життя, здоров’я та здоровий спосіб життя», «Навіщо людині філософія?», «Що об’єднує філософію і медицину»? Наприкінці заняття студенти і присутні здобули переконання про необхідність широкого використання філософії у медицині, дійшли висновку, що медицину поєднують перш за все етична та деонтологічна проблематика.

    Філософія і медицина сходяться ще в одному аспекті: обидві сприймались і сприймаються як мистецтво, як спосіб особливого, священного заняття, що підвищувало і підвищує їх представників над усіма іншими професіями.

Поділитися публікацією