• 02 БЕР 18
    Міжнародний день рідної мови

    Міжнародний день рідної мови

    21 лютого відзначають  Міжнародний день рідної мови. Тема цього дня у  2018 році – «Збереження лінгвістичної різноманітності і просування багатомовності в рамках досягнення цілей в галузі сталого розвитку». Головною метою відзначення цього свята є зміцнення державотворчої функції української мови, мов корінних народів і національних меншин, що проживають на території України, взаємозбагачення їхніх національних культур, консолідація спільних зусиль у сфері відродження самобутніх традицій та звичаїв.

    З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови в Глухівському медичному училищі – КЗСОР організовано і проведено «Диктант єдності»  – «Без мови немає народу» для студентів І-их курсів.

    Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, студенти виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї Держави.

    Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Як писав Максим Рильський: «…Як парость виноградної лози плекаймо мову…». Любімо свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України!

Поділитися публікацією