• 26 СІЧ 17
    Незвичайна подорож

    Незвичайна подорож

    У ролі дійових осіб – пасажирів потягу – на заході  незвичного формату 25 січня побували представники Глухівського медичного училища. У цей день Національний заповідник «Глухів» радо зустрічав гостей.  «Пасажири» імпровізованого потягу мали змогу переглянути науково-популярну п’єсу під назвою «Глухівська» залізна дорога», присвячену 120-річчю з моменту відкриття руху по вузькоколійній гілці Ворожба-Середина-Буда, що колись проходила через Глухів.

    Усі разом здійснили віртуальну історичну подорож залізною дорогою минулого століття, поринули в атмосферу тієї епохи, на мить відчули, як це було.

    Родзинкою п’єси було знайомство і спілкування з ініціатором, спонсором даного проекту і автором книги «Глухівська» залізна дорога» Вірою Валеріївною Назаровою. Письменниця з неприхованим ентузіазмом розповідала про історію створення своєї роботи, про епізоди, описані в книзі, які зачепили душу і вразили своєю незвичайністю; про наших предків, які будували не лише колії для гігантських машин, а торували дорогу в майбутнє.

    Книга в подарунок від Віри Назарової стала неочікуваним сюрпризом для нас. Тож маємо змогу більш детальніше ознайомитись з історією Глухівської залізничної дороги та визначними особистостями тієї епохи.

Поділитися публікацією