• 06 ГРУ 19
    Сторінками перемог і звершень

    Сторінками перемог і звершень

    5 грудня 2019 року студенти ІV курсу Глухівського медичного училища – КЗСОР відвідали Глухівський міський краєзнавчий музей.

    Метою заходу було ознайомлення молоді з глибокими військовими переможними традиціями української армії; виховання в дусі патріотизму  та поваги до свого славного минулого.

    Науковий співробітник музею Голуб Ю.А. провів віртуальний історичний екскурс, присвячений Дню збройних сил України. На прикладах перемог часів Визвольної війни 1648-1654 рр., перемоги під Конотопом (1659 р.), Глухівської оборони (1663-1664 рр.); героїзму вояків армії УНР, зокрема нашого земляка генерала-хорунжого О.П. Грекова,  екскурсовод показав нерозривний духовний зв’язок і спадковість між сучасними захисниками України та їх попередниками від часів козаччини.

    Особливий інтерес і захоплення у присутніх викликала розповідь підполковника запасу ракетних військ стратегічного призначення ветерана-ракетчика Афанасьєва М.Г. про його безпосередню участь в операції «Анадирь», в результаті якої була відвернута загроза початку Третьої світової війни, в ході Карибської кризи.

Поділитися публікацією