• 19 ГРУ 18
    Студенти-медики – учасники обласних навчальних зборів із посилення обороноздатності рідного краю

    Студенти-медики – учасники обласних навчальних зборів із посилення обороноздатності рідного краю

    15.12.2018р. у м. Глухів, з метою підвищення бойової готовності нашої держави, посилення обороноздатності рідного краю та у зв’язку з триваючим воєнним станом у десяти прикордонних областях, до яких належить і Сумська область, проходили одноденні навчальні збори.

    Для проходження навчання прибуло близько півтисячі резервістів з Глухівського, Ямпільського, Буринського, Путивльського районів та міста Глухова. На зборах також були присутні студенти Глухівського медичного училища.

    Заняття проводились на 4 навчальних точках – вогневій, тактичній, інженерній та медичній.

    Учасники  прослухали курс правил поводження зі зброєю та боєприпасами, вивчили тактико-технічні характеристики штатної стрілецької зброї.

    Перед проведенням стрільб зі зброї, наші студенти відпрацювали техніку збирання-розбирання автомата, методику стрільби та ведення вогню. Були відпрацьовані дії з проходження через блок-пости, затримання умовного порушника на пропускному пункті.

    Під час проведення стрільби були вжиті всі необхідні заходи безпеки: студенти одягли бронежилети, місце для стрільби було обладнане гільзоуловлювачем, карематами, мішками з піском.

    На території проведення зборів було встановлено палатку для обігріву, учасники мали можливість випити гарячого чаю з пиріжками, поласувати бутербродами з салом та цибулею.

    Навчання пройшли вдало. Студенти набули досвіду в поводженні зі зброєю, відчули атмосферу армійської дисципліни і поверталися додому з гарним бойовим настроєм.

Поділитися публікацією