• 30 ЖОВ 19
    Внутрішньоучилищні змагання з екстреної медичної допомоги розпочаті

    Внутрішньоучилищні змагання з екстреної медичної допомоги розпочаті

    28 жовтня 2019 року на імпровізованому майданчику у максимально наближених до реальних умовах розгорнулись справжні баталії за життя. Майбутні медпрацівники рятували постраждалих.

    Так у Глухівському медичному училищі – КЗСОР розпочався І етап змагань з екстреної медичної допомоги серед фельдшерських бригад 3-4 курсів під назвою «ITLS». Мета змагань – підвищення рівня професійних знань, відпрацювання практичних навичок з надання екстреної медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях природного, техногенного та військового характеру, взаємодії зі службами, які беруть учать у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

    Після ґрунтовної підготовки для учасників  настав найцікавіший етап, власне змагання, що вимагають  уміння працювати в команді, швидкої реакції, а головне   уміння грамотно застосувати знання.

    Умови проведення змагань оголосила головний суддя, фельдшер Глухівської підстанції Шосткинської станції екстреної медичної допомоги, Мітіна В. М. Суддівство здійснювалось за участю викладачів училища та фельдшерів швидкої допомоги: Чеманової С. М., Литвинець Ж. В., Божок В. І., Мітіної В. М., Іваницької О. М.

    В екстрених умовах треба було максимально швидко здійснити первинний огляд за системою САВС та вторинний за схемою АВСDЕ, швидкий травмоогляд; визначити пріоритетність надання допомоги потерпілим, її характер. Медичні змагання викликали неабиякий інтерес усіх присутніх, вони гуртувалися біля локації і спостерігали за діями учасників.

    Після напруженої роботи переможців І етапу змагань визначено.

    І місце посіли студенти ІІІ курсу ф/в (бригада з 3-х чоловік): Терещенко Т., Лобода Т., Кідименко А.
    ІІ місце зайняла бригада студентів ІІІ курсу ф/в у складі: Краснопольського Д., Сухенко К., Роя К..
    ІІІ місце вибороли студенти ІV курсу ф/в: Сікерін А., Самохін Б., Маслюк П.

    Сподіваємось, що досвід, набутий на змаганнях, підвищить рівень професійних знань та практичних навичок з надання екстреної медичної допомоги, бо на виклику ціна питання дуже висока – життя людини.

Поділитися публікацією