• 09 СІЧ 19
    Викладачі Глухівського медичного училища – активні учасники науково-практичних конференцій

    Викладачі Глухівського медичного училища – активні учасники науково-практичних конференцій

    Протягом жовтня-грудня 2018 року викладачі Глухівського медичного училища активно долучились до участі у регіональних та Міжнародних наукових конференціях.

    Так, у жовтні місяці 2018 року на базі Житомирського інституту медсестринства відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «Вища освіта в медсестринстві: проблеми та перспективи», на якій обговорювались питання розвитку ступеневої медсестринської  освіти, розробки новітніх підходів до створення якісно нового рівня надання медсестринської допомоги. Це єдина щорічна в Україні науково-практична конференція, що висвітлює актуальні питання розвитку медсестринської освіти.

    Серед 300 осіб, які взяли участь у роботі конференції, свої авторські напрацювання представили і викладачі Глухівського медичного училища – комунального закладу Сумської обласної ради. Це такі стендові доповіді:

    • Вплив продуктів харчування та недоброякісної питної води на розвиток патології. Божок В.І., Пилипенко Н.В.
    • Стан захворюваності на рак жіночих статевих органів в Україні. Грінченко О.М.
    • Період розвитку медицини в Стародавній Греції та в Стародавньому Римі – період становлення латинської мови як офіційної мови медичної галузі. Литвинець Ж.В., Петрук М. Л.

    В листопаді 2018 року на ІІ регіональній науково-педагогічній конференції «Здоров`яспрямована діяльність в сучасному освітньому просторі» учасники торкались актуальних проблем здійснення здоров`яспрямованої діяльності в закладах освіти. Свою статтю «Психолого-педагогічні засади формування здорового способу життя» на даній конференції представила викладач Глухівського медичного училища Рябченко В. М.,  окресливши в ній шляхи розв’язання завдань формування фізично, психічно, соціально й духовно здорової особистості засобами освіти.

    6 грудня 2018 року на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної  освіти відбулась V Міжнародна науково-практична конференція «Освітні інновації: філософія, психологія, педагогіка». Не зупиняючись на досягненнях на ниві наукової роботи, викладач вищої категорії Грінченко О.М. вкотре взяла участь, підготувавши наукову статтю, що увійшла до збірки.

    Результатом плідної та наполегливої розумової праці, кропіткої підготовки викладачів стало те, що всі учасники конференцій отримали збірники тез та матеріалів, до яких увійшли їх роботи, відповідні сертифікати; нову інформацію, гарні враження та бажання надалі ділитися власним досвідом та наробками.

     

Поділитися публікацією