• 03 КВІ 18
    Як слово наше відгукнеться

    Як слово наше відгукнеться

    02.03.2018р. до Глухівського медичного училища завітали Ніна Василівна Шубнікова – завідувач відділу обслуговування Глухівської районної бібліотеки; Галина Василівна Мороз – учасниця Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх в Україні»; Мойсеєнко Анастасія – студентка факультету філології та історії Глухівського національного педагогічного університету ім. Довженка, член літературно-мистецької спілки «Слово». Це люди, які за своєю професійною діяльністю та покликанням серця безпосередньо мають справу зі словом.

    Гості розповідали студентам цікаві факти про магічну дію слова, його цілющу та руйнівну силу. Бесіда супроводжувалася показом відеороликів: «Вчись мало говорити», «Сила думки», «Чому погані слова – погані», «Давньослов’янська азбука», «Всея я светлая грамота». До уваги аудиторії була представлена виставка літератури «Як слово наше відгукнеться».

    Здавалося, чого варте звичайне слово, на що воно здатне. Але, якщо поміркувати, згадати безліч історій з нашого життя та життя оточуючих, то можна дійти до певних висновків та міркувань. По-перше завжди потрібно обміркувати свої слова перед тим, як щось сказати. Своїми словами ми можемо ранити людину до глибини душі, інколи навіть більше ніж вчинками, а можемо лікувати людей, вивести з депресії, відчаю. Слово має великий вплив на людську підсвідомість.

    Програмуймо майбутнє словами надії та впевненості, любові до ближнього та віри у власні сили.

Поділитися публікацією