• 18 ГРУ 18
    Збережи життя захиснику

    Збережи життя захиснику

    У Глухівському медичному училищі 18 грудня 2018 р. було проведено військово-медичний квест з елементами практичного тренінгу «Збережи життя захиснику». Мета заходу: сформувати особистість майбутнього медичного спеціаліста, виховати громадянина-патріота своєї Батьківщини.

    Квест складався з трьох етапів. На першому етапі учасники змагань відповідали на запитання, за правильні відповіді на які вони отримували частинки пазлу, який став підказкою для виконання третього етапу.

    На другому етапі учасники мали можливість продемонструвати свої навички з десмургії, змагаючись у швидкості, а головне – у вірності накладання пов’язок.

    Останній етап був найголовнішим, оскільки учасникам необхідно було виконати низку дій для надання допомоги пораненому бійцю, а саме:

    • наблизитися до постраждалого через смугу перешкод;
    • проаналізувати характер ушкоджень у пораненого;
    • поетапно і правильно надати необхідний обсяг медичної допомоги;
    • евакуювати постраждалого на МПБ.

    Запрошені учні шкіл міста були залучені до практичного тренінгу – накладання черепашачої пов’язки на ліктьовий суглоб. Зацікавлені і активні учні отримали подяки за участь у квесті, а команди-учасники – грамоти за зайняті перше і друге місця.

    Висловлюємо подяку за допомогу в організації і проведенні профспілці студентів Глухівського медичного училища, адміністрації шкіл та Відділу освіти Глухівської міської ради.

    Викладач військово-медичної підготовки Божок В.І.

    Завідувач навчально-виробничою практикою Пилипенко Н.В.

Поділитися публікацією