• 03 ТРА 18
    Знати, щоб пам’ятати

    Знати, щоб пам’ятати

    Напередодні Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Глухівському медичному училищі відбулась зустріч студентів-першокурсників з науковим співробітником Національного заповідника «Глухів» Олександром Мірошниченком.

    Він повідав студентам, демонструючи фотоматеріали, фільми-хроніки, про історію Глухівщини в роки Другої світової війни.

    З неприхованим захопленням діти слухали про легендарних воєначальників – наших співвітчизників, основні битви на Глухівщині, зокрема славнозвісний Чернівський бій.

    Студенти дізналися про встановлення окупаційного режиму в Глухові, діяльність руху опору. Героїчною сторінкою стало визволення нашого краю від фашистських окупантів.

    Члени гуртка «Історичне краєзнавство» оформили тематичний стенд «Глухів. Випробування війною», де висвітлено історію медицини Глухова в роки війни, подвиг медиків Глухівщини на фронтах війни.

    Ми завжди будемо пам’ятати про те, що довелося пережити людям в той суворий час. Не забудемо про тих, хто йшов назустріч смерті в боях в ім’я порятунку Батьківщини, хто своєю героїчною працею в тилу наближав Перемогу, піднімав країну з руїн. Це день нашої спільної Пам’яті. Це День Великого Подвигу.

    Щиро дякуємо О.М. Мірошниченку за співпрацю. Сподіваємося на продовження нашої спільної роботи.

Поділитися публікацією