• 12 ГРУ 18
    Зустріч з українською піснею

    Зустріч з українською піснею

    Українська пісня – це голос душі народу, вияв його працелюбності й співочої вдачі, образне втілення його історії, моралі, мрій і прагнень.

    Саме їй, українській пісні, був присвячений виховний захід студентів 2 курсу сестринського відділення (класний керівник – Горова І.П.) – «Пісня – душа українського народу».

    Студенти: Макаєва А., Дрокін В., Чалий І., Ланге В. засобами драматургії ознайомили слухачів з легендою про походження української пісні.

    Українська пісня – різноманітна за жанрами.

    Цикл історичних народних пісень був представлений піснею «Ой, на горі женці жнуть» у інструментальному виконанні Манжарою Н.

    Колискова пісня «Сонько-Дрімко», у  виконанні Оксани та Ангеліни Нікішиних, нікого з присутніх в залі не залишила байдужим.

    Чарівна лірика кохання пісні «Ой, у вишневому саду» ніжно звучала у виконанні Подшивайлової Г., Нікітенко М.

    Тематику народних пісень представили у своїх піснях сучасні композитори і поети: Поклад І., Шамо І., Івасюк В., Павличко Д., Рибчинський Ю. та інші.

    Пісню «Два кольори» можна назвати піснею, яка поєднує українців у всьому світі і це було доведено чуттєвим звучанням у виконанні Квітки Цисик.

    Пісенно-танцювальні композиції:  «Ти ж мене підманула», «Подоляночка», «Червона рута» – демонстрація гумору, енергії, чуттєвості українського народу.

    Присутні переконалися, що українська пісня виховує цілі покоління, формує естетичний смак.

    На піснях ми вчимося, і світ пізнає нас.

    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1803278853134058&type=1&l=7f9c4daa6f

Поділитися публікацією