• 14 ВЕР 17
    «Citius, Altius, Fortius!»

    «Citius, Altius, Fortius!»

    «Швидше, вище, сильніше» – гасло, під яким  було проведено Олімпійський урок у Глухівському медичному училищі.

    Прагнення до вдосконалення та гармонії відповідно до духу олімпізму  зібрало в актовій залі медичного училища справжніх поціновувачів спорту та здорового способу життя. На уроці присутні мали змогу більше дізнатися про Олімпійські ігри, їх символіку, поринути в історію цих видатних змагань, почути імена особистостей, які стояли у їх витоків, олімпійську присягу, також перевірити свої знання, відповідаючи на питання вікторини.

    Студенти та гості свята із задоволенням переглянули пізнавальний відеоролик про П’єра де Кубертена, завдяки якому було відроджено Олімпійський рух, послухали пісні та вірші про велику силу спорту.

    Справжньою родзинкою заходу стала зустріч з ветераном фізичної культури та спорту, тренером Іриною Семенівною Колтаковою, яка виховала не одне покоління спортсменів, чемпіонів. У дружній бесіді гостя розповіла про цікаві факти зі своєї спортивної біографії, продемонструвала частинку великої колекції дзвіночків, які зібрані з 61 країни світу.  Ірина Семенівна – рекордсмен Національного реєстру рекордів України, власниця найбільшої колекції дзвоників у нашій  країні. Серед них – дзвіночки, привезені саме з Олімпійських ігор.

    Приємно здивували аудиторію поетичні твори Ірини Колтакової про спорт та  її досягнення в спортивній журналістиці, які вона майстерно представила аудиторії.

    На завершення гостя поділилась секретом успіху і наголосила: для того, щоб завоювати медаль, необхідно любити спорт та щоденно здійснювати важку роботу над собою, як і в будь-якій справі, якщо ви бажаєте стати кращими.

    Пам’ятайте, у кожного є своя олімпійська сходинка, висота, і щоб її  досягти, необхідно мати велике бажання, віру у свої сили і постійно докладати максимум зусиль.

Поділитися публікацією