• 16 ЖОВ 19
    «Козацькому роду нема переводу»

    «Козацькому роду нема переводу»

    15 жовтня 2019 року у Глухівському медичному училищі – КЗСОР вдруге відбулося фізкультурно-патріотичне свято «Козацькому роду нема переводу», присвячене Покрові Пресвятої Богородиці, Дню козацтва та захисника України.

    На початку свята, під звуки «Козацького маршу», майстерно зіграна інсценівка «Козацькі байки» у виконанні студентів І та ІІ курсу (Зайцева К., Ільницького І., Кононенка Р., Леонова К., Максименка Д., Половинка А., Приходька О., Шевченка І.) дала змогу побачити і пройнятися кращими давніми українськими традиціями, на собі відчути дух козацької доби. Ведучі, студентки-україночки Косенко В. та Свиридкіна М., розповіли присутнім історію свята. Патріотичні пісні у виконанні Чмирькової М., Луценко А., Терещенко Т. додали яскравих ноток у веселу атмосферу дійства.

    Друга частина заходу, спортивно-розважальна, пройшла жваво й захоплююче. Юнаки, студенти І та ІІ курсу, відважно позмагались у естафетах на силу, швидкість і влучність, які чергувались з гумористичними паузами та конкурсами на знання історії козацтва, художні здібності.

    В епіцентрі свята – приготування справжнього «Козацького куліша». Студенти-куховари на чолі з класними керівниками чаклували над багаттям, щоб створити власний шедевр з традиційної страви наших предків.

    Всі присутні стали свідками яскравого дійства, поринули у часи козацької минувшини, відчули себе нащадками славного козацького роду.

Поділитися публікацією