• 18 ГРУ 17

    Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

    З  27 листопада 2017 року по 01 грудня 2017 року в Глухівському медичному училищі-КЗСОР було проведено тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін.

    В рамках відзначення Дня Гідності та Свободи,  з метою  вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, а також зважаючи на важливе значення цих подій для утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості та європейського шляху розвитку України  викладачем  історії Коробковою І.П.  були проведені тематичні заходи. Оформлено інформаційний тематичний куточок «День Гідності та Свободи», де  висвітлено   події  Помаранчевої революції та Революції Гідності.

    Проведено   історичну інформаційну годину «Україна – це територія гідності і свободи».

    Присутні на заході викладачі та студенти переглянули відеофільми: «Початок Євромайдану», «Героям слава»,  «Революція Гідності», «Пам`яті Небесної сотні», «Українська Гідність та її Революція».  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих,  хто загинув у боротьбі за незалежність, цілісність та єдність України.

    Проведені заходи сприяли формуванню  національної свідомості студентів; вихованню почуття патріотизму та гордості за героїчну боротьбу українського народу,  поваги до сучасних героїв України.

    Викладач Лиман М.В. провела відкрите заняття з предмету «Зарубіжна література» по темі:  «З французької літератури:  Гійом Аполлінер. Аналіз поезій «Лорелея»,  «Зарізана голубка  й  водограй»,  «Міст Мірабо».

    Марина Володимирівна вміло поєднала класичні та  інноваційні форми і методи навчання. Красиво та  емоційно прозвучала  поезія Гійома  Аполлінера у виконанні студентів: «Лорелея», «Зарізана голубка й водограй». Романтично прозвучала пісня за мотивами поезії «Міст Мірабо». Заняття було проведено на високому методичному рівні.

    Викладачем  предмету «Захист Вітчизни» Тітаренко О.Б. проведено відкрите заняття по темі «Основи військової топографії».  На занятті було дано основні поняття про суть орієнтування на місцевості, та визначення сторін горизонту за компасом. Студенти вчились рухатися за азимутом та знаходити орієнтири, визначати координати точки на топографічній карті та прокладати маршрут руху.

    Проведення заняття сприяло вихованню патріотизму у студентів, мужності, сміливості, психічної стійкості перед труднощами, готовності стати на захист України.

    Глибоке розуміння медичної термінології латинського походження є невід`ємною   складовою знань кожного медпрацівника. Однією з причин важливості цих знань є те, що висококваліфікований спеціаліст повинен не лише знати і розуміти значення медичних термінів іншомовного походження, але й знати етимологію слів, якими щодня користується для постановки  діагнозів, спілкування з колегами, у виступах на наукових конференціях, при опрацюванні наукової літератури. Тому  важливим та корисним  для студентів став предметний захід з латинської мови по темі «Знавці латинської мови». ( Викладач Петрук М.Л. ) Захід було  проведено  у формі турніру між двома командами.

    1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Викладач предмету «Англійська мова» Шендрикова О.А. провела позааудиторний захід «Знати сьогодні, щоб жити завтра».

    Під час проведення   заходу студенти ознайомились із статистичними даними щодо кількості ВІЛ інфікованих в Україні, зокрема,  на Сумщині та в світі, із історією життя відомих людей, які  стали жертвами СНІДу.

    У  ході заходу  було продемонстровано відео-фільми на українській та англійській мові «Історія одного захворювання», «Що ти знаєш про СНІД?», «Шляхи зараження та засоби лікування СНІДу»,  «Алея під назвою «Роздолля роздумів». Студенти   виконували пісні «Ми всі люди на землі», «Що значить жити».  Дуже емоційно звучав вірш «Кожен вибирає собі сам».

    Присутні на заході дійшли висновку: «Необхідно бути пильними, володіти знаннями та інформацією як вберегтися від лиха під назвою СНІД. Здоровий спосіб життя – запорука успішного майбутнього».

    Викладач  предмету «Фізична культура» Крученко С.І.  презентував тематичну стінгазету «Олімпійські чемпіони України». В ній розміщена цікава інформація про видатних спортсменів, які прославили Україну своїми спортивними досягненнями: Володимира Кличко, Віктора Рубана, Катерину Серебрянську, Лілію Підкопаєву, Яну Клочкову, Валерія Гончарова та інших.

    Голова ЦК :                                                                Коробкова І.П.

Поділитися публікацією