• 07 ТРА 21
    1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

    1939–1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо

    8 та 9 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

    Для усіх поколінь ці дні є особливими – це і радість перемоги, і гіркота втрат. Мільйони наших співвітчизників залишилися на полях жорстоких битв за найсвятіше – заради вільного та щасливого майбутнього рідної землі та своїх нащадків. У ці дні важливо згадати тих борців, які воювали заради звільнення українських територій від загарбників, та увічнити пам’ять про загиблих воїнів і жертв війни. 

    З метою вшанування подвигу українського народу у боротьбі за свободу, увічнення пам’яті загиблих у Другій світовій війні, належного відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Глухівському фаховому медичному коледжі під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо» проведено заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. А саме: онлайн – годину пам’яті «Пам`ятаємо про все», де було висвітлено події Другої світової війни та бойовий шлях, що пройшов український народ за роки війни.

    Студенти історичного гуртка презентували проект з краєзнавства «Глухів. Випробування війною».

    З метою формування національної свідомості, виховання патріотизму для студентів старших курсів було проведено виховну годину «День пам`яті та примирення. День перемоги над нацизмом у Другій світової війні».

    Також було організовано перегляд фільму Українського інституту національної пам`яті «Друга світова війна: як ми пам’ятаємо» та відеороликів про українців, які в лавах Об`єднаних Націй перемогли агресора.

    Пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за Батьківщину, студенти, педагоги, батьки вшанували хвилиною мовчання.

    Пам’ятаємо тих, хто загинув у роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю, героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.

    Україна не хоче руйнувати, а хоче Створювати і Будувати! Ні – війні! Нехай буде Мир!

Поділитися публікацією