• 15 ЖОВ 20
    Акція “Чисті руки”

    Акція “Чисті руки”

    15 жовтня – Всесвітній день миття рук. Вперше цей день відзначили в 2008 році у рамках року санітарії, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Головна мета Всесвітнього дня миття рук – привернути увагу дітей і дорослих до сучасного і правильного миття рук з милом, як найефективнішого та дешевого способу захистити себе від різних інфекційних захворювань.

    Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники таких страшних хвороб, як холера, вірусна пневмонія, гепатит, грип, дифтерія, тощо. Щоденно тільки от діареї, яку ще називають “хворобою брудних рук”, помирають п’ять тисяч дітей. Тому така проста гігієнічна процедура, як миття рук, може врятувати тисячі життів. Вона не тільки допомагає попередити зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але й робить життя людей більш комфортним і безпечним.

    Взявши участь у акції “Чисті руки” студенти старших курсів Глухівського фахового медичного коледжу підтримали світову спільноту в боротьбі за гігієну рук та профілактиці інфекційних захворювань. Майбутні медичні працівники усвідомлюють, що чистота – запорука безпечної медичної допомоги.

Поділитися публікацією