• 26 КВІ 21
    До 35-роковин Чорнобильської катастрофи

    До 35-роковин Чорнобильської катастрофи

    26 квітня 1986 року. Ця пам’ятна дата стала для України та для всього світу вісником найбільшої трагедії за всю історію ядерної енергетики. В результаті вибуху на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа світового масштабу, внаслідок якої більше 60 т радіоактивних речовин піднялося у повітря, а близько 800 т графіту почали горіти. Близько 240 тис. рятувальників взяли участь у гасінні пожежі і врятували нас від ще більшої катастрофи – водневого вибуху, який міг би стати наступним етапом цієї трагедії. Внаслідок аварії на Чорнобильський АЕС майже 8,5 млн людей отримали високі дози опромінення, близько 155 тис. кв. км було забруднено, а 30-кілометрова зона навколо АЕС та місто Прип’ять стали непридатною до життя “зоною відчуження”. Вибух на Чорнобильській атомній електростанції змінив життя цілого покоління та прискорив розпад Радянського Союзу.

    До 35-річниці Чорнобильської трагедії з метою вшанування мужності, самовідданості ліквідаторів наслідків аварії та увічнення пам’яті жертв техногенної катастрофи на ЧАЕС у Глухівському фаховому медичному коледжі класними керівниками груп були проведені тематичні виховні години. У бібліотеці коледжу була сформована інформаційна виставка фото- та відео-матеріалів “Чорнобиль – біль України. 35-роковини”. Напередодні студентам коледжу були запропоновані для перегляду художні фільми: ”Мотыльки” (2013), відомого українського режисера  Віталія Воробйова та фільм режисера Данила Козловського ”Чернобыль” (2020).

    26 квітня  студенти 3 курсу в знак пошани вручили квіти учаснику ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, викладачу коледжу Ляху Анатолію Петровичу. В цей день під час виховної години відбулася  зустріч студентів коледжу з Ляхом А.П. та обговорення переглянутих художніх фільмів в онлайн режимі.

    Відлуння трагедії на ЧАЕС відчувається і зараз, ми маємо пам’ятати про цю подію та гідно шанувати тих, хто віддав своє здоров’я або поклав своє життя за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати свою державу.

Поділитися публікацією