• 08 ГРУ 17
    Незвіданими стежками відомого мандрівника

    Незвіданими стежками відомого мандрівника

    Мандрівний філософ, поет, байкар, музикант, педагог, неперевершений майстер крилатих висловів, символ на купюрі у п’ятсот гривень, пам’ятник біля Києво-Могилянської академії, «український Сократ», просто людина – хто він насправді, Григорій Сковорода?

    Щоб отримати певну відповідь на це питання, у рамках Всеукраїнських Сковородинських навчань «Пізнай себе», студенти ІІІ курсу сестринського відділення Глухівського медичного училища завітали до Національного заповідника «Глухів».

    Екскурсовод Неля Пінчук ознайомила присутніх з цікавими фактами та легендами, якими оповите ім’я мандрівного філософа. Розповіла про те, що існує гіпотеза, яка вказує на причетність Григорія Сковороди до якогось таємного ордену. Виконуючи доручення ордену, Сковорода подорожував світом. Озвучила  версію науковців, за якою видатний музикант студіював у Глухівській співацькій школі.

    Продовженням захоплюючої розповіді став перегляд фільму «Світ ловив мене, але не спіймав». Цей відомий сковородинський вислів влучно підсумував світоглядні принципи життя великого українця.

Поділитися публікацією