• 27 ТРА 19
    Подолання труднощів у навчанні – запорука успіху в обраній професії

    Подолання труднощів у навчанні – запорука успіху в обраній професії

    22 травня 2019 року на базі Глухівського медичного училища – КЗСОР відбувся 5-й, заключний, етап конкурсу практичної майстерності з екстреної та невідкладної медичної допомоги на догоспітальному етапі серед студентських команд медичних училищ Сумщини: «Особливості надання невідкладної медичної допомоги дітям».

    На учасників змагань чекали нелегкі випробування: теоретичні та практичні завдання. Усі вони були наближені до реальності, ситуацій, які виникають у повсякденному житті та у разі надзвичайних подій. Так, конкурсантам необхідно було оперативно і якісно провести реанімаційні заходи дитині 1 року та дорослому чоловіку з гострим коронарним синдромом; дитині з анафілактичним шоком. Інструктори Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф провели майстер-класи з базової та розширеної реанімації дітей, евакуації постраждалого з транспортного засобу.

    Навчатися упродовж усього життя, підвищувати свою кваліфікацію має людина будь-якої професії. Особливо це потрібно медикам і, зокрема, працівникам екстреної допомоги. І добре, коли на допомогу людям, які потрапили в біду, приходять справжні рятівники-професіонали. Як зазначила директор Глухівського медичного училища,– Коняєва Г.І.: «Дуже радує той факт, що наші майбутні медики, які ще не отримали диплом, у ході змагань вже показали високий рівень професійної майстерності». А самі учасники конкурсу під час інтерв’ю підтвердили, що такі змагання – велика можливість навчитися у досвідчених інструкторів, почерпнути для себе щось нове, бути більш впевненими в правильності обраної  професії  медичного працівника.

Поділитися публікацією