• 05 КВІ 19
    Щирий сміх продовжує життя

    Щирий сміх продовжує життя

    Квітень – місяць гумору! І звичайно ж, і в Глухівському медичному училищі не могли проґавити таку нагоду задля того, аби зібратися на веселе свято, а посміявшись вдосталь, ще й продовжити своє життя. Бо так звучала назва заходу: «Щирий сміх продовжує життя».

    Саме тому 4 квітня актова зала училища була заповнена студентами всіх курсів, які прийшли посміятися та послухати тих, у кого це ледь не покликання – по-доброму висміювати себе, інших та все, що нас оточує.

    «Світ сміху ─ це особливий світ. Це світ, у якому навіть ваші зажурені очі раптом починають сміятися. Сміх ─ один із найсильніших захисників нашого організму від негативної дії стресу, а отже – від багатьох тілесних недуг, це потік позитивних емоцій, під час яких в головному мозку людини виділяються гормони щастя (ендорфіни), і ми почуваємось радісно, захищеними від усяких негараздів. Той, хто любить сміятися, хто сприймає життя іронічно, ніколи не захворіє на невроз», ─ такими словами розпочали свято ведучі Юлія Зеніна та Олександр Солодовнік.

    Кому, як не майбутнім медикам, знати всю користь позитивних емоцій для здоров’я людини. Тому і говорили про гумор в медицині, «здорову дієту» та раціональне харчування у діалозі Іващенко Єлизавети та Зеніної Юлії.  Корисний відпочинок у вітчизняних закладах охорони здоров’я був прорекламований у сценці, яку розіграли Барко Володимир, Приходько Олександр, Кононенко Роман, Максименко Данііл, Мироненко Артем. Та порівнювали платну і безкоштовну медицину Мехедок Дар’я і Литвинова Дар’я.

    Родзинкою свята стали авторські читання власного гумору глухівських літераторів, справжніх майстрів гострого слівця – Петра Товстухи та Анатолія Печеного, які не шкодують свого хисту і таланту, і вкотре завітали до нас, щоб дарувати щирі посмішки, вчити добру, давати поради та настанови, ділитись життєвим досвідом.

    Також гуморески поета П. Товстухи були продекламовані нашими студентками, улюбленицями публіки, – Нікішиною Ангеліною та Сімаковою Анною. А Константінова Катерина, студентка-поетеса, представила публіці свої усмішки.

    Приємним доповненням до гумору стали жартівливі пісенні композиції у виконанні: Нікітенко Марії, Кононенка Романа, Буц Вікторії, Шевченко Оксани, Маковського Владислава, Виходця Олексія та Подшивайлової Ганни.

    Захід пройшов в атмосфері дотепного гумору, сповнений веселого настрою, доброзичливого товариського сміху, позитивними емоціями.

    Українці завжди були щедрими на гумор і сатиру. Народні гуморески, жарти передають нам досвід цілих поколінь. Народ не шкодує барв, щоб висміяти ледарство, брехливість, неумілість. Чи не єдиними є наші українські люди, які вміють з посмішкою сприймати гумор у свою адресу. Тому, смійтеся на здоров’я.

Поділитися публікацією