• 24 СІЧ 18
    «Соборна мати – Україна, для нас вона одна – єдина»

    «Соборна мати – Україна, для нас вона одна – єдина»

    Щорічно в січні Україна відзначає День Соборності, приурочений до Акту об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
    Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування.
    Одним з найважливіших днів в історії українського народу по праву можна вважати 22 січня. Він відіграв значну роль у становленні, розвитку та зміцненні української державності, формуванні та утвердженні Української самостійної соборної держави. Цей день є особливим, оскільки він зміг об’єднати в собі дві різні за змістом, але єдині по духу історичні події, які багато в чому визначили подальшу долю України.
    Саме в цей день студенти Глухівського медичного училища зібралися в актовій залі закладу аби згадати історію Дня Соборності та поглибити знання про історичні факти злуки українського народу, його значення.
    Метою заходу було виховання національної свідомості, людської гідності, відродження паростків духовності, формування рис громадянина Української держави; пробудження інтересу до вивчення історії та культурних надбань українського народу.
    Пам’ятаймо, лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – розбудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України. Незалежно від партійної, релігійної, національної приналежності громадян, від регіону їхнього проживання – майбутнє України в соборності і свободі.

Поділитися публікацією