• 12 ЛИС 18
    Студентам-медикам про «Глухівський період історії України (1708–1782)»

    Студентам-медикам про «Глухівський період історії України (1708–1782)»

    8 листопада 2018 року в конференц-залі Національного заповідника «Глухів» для студентів медичного училища було проведено урок історичної пам’яті «Глухів – столиця Гетьманщини» з нагоди 310-ї річниці від дня проголошення Глухова столицею гетьманської та Лівобережної України.

    Майбутні працівники медичної галузі дізналися про історію міста XVIII ст. Під час заходу його учасники разом з науковим співробітником музею Людмилою Артемовою з’ясовували, чому саме Глухів став останньою гетьманською столицею. Студенти дізналися про те, що серед усіх міст українсько-російського прикордоння Глухів мав містобудівну інфраструктуру, найбільш підготовлену для того, щоб взяти на себе виконання столичних функцій. Така інфраструктура враховувала величину території, наявність вільних земель, потужність укріплень, величину майданів, імпозантність головних вулиць, монументальність центральних споруд. Всі ці особливості відвідувачі музею могли бачити на макеті Глухівської фортеці XVIII ст., який знаходиться в  залі козацької доби.

    Урок історичної пам’яті не залишив байдужим жодного з присутніх, адже саме з Глуховом пов’язані важливі події українського державотворення.

Поділитися публікацією