• 18 ТРА 17
    Свято вишиванки

    Свято вишиванки

    Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.

    Протягом тижня було проведено ряд виховних заходів до Дня вишиванки. Дрес-кодом дня була вишита сорочка, і все навкруги замайоріло різнобарвними візерунками української вишивки. У фойє оформлена виставка рушників з «бабусиної скрині». На подвір’ї училища відбулася святкова програма. Ведучі свята Гаркавенко Євгеній і Плотнікова Вікторія розповіли про  історію і традиції  вишивки  в Україні. Нікітенко Марія і Подшивайлова Ганна вкотре порадували всіх піснями про вишиті рушники і  сорочки, а першокурсниці – яскравими танцями. У заходах взяли участь не лише студенти, а й викладачі та співробітники закладу.

    Також студенти нашого закладу долучились до участі у міських заходах: музичній програмі, «вишиваній ході», флешмобі, піднятті прапору на Водогінну вежу.

    Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці відчувають себе справжніми українцями, налаштованими на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

    https://www.facebook.com/pg/glmedical/photos/?tab=album&album_id=1206704786124804

Поділитися публікацією