• 30 БЕР 21
    Тиждень цифрової грамотності в коледжі

    Тиждень цифрової грамотності в коледжі

    22-28 березня в Україні проходив Європейський тиждень цифрової грамотності, який щорічно проводять в країнах Європи починаючи з 2020 року.

    Ця подія дуже актуальна в наш час, оскільки в Україні, за даними 2019 року, не володіють базовими цифровими навичками 53% громадян. В сучасному світі цифрова грамотність так само важлива, як вміння говорити, читати чи писати. Від рівня цифрової освіченості залежить не лише комфорт роботи з цифровими сервісами, а й конкурентоспроможність кожного громадянина, вміння опиратися недостовірній інформації та дбати про свої особисті дані в онлайн сервісах.

    З нагоди цієї події в Глухівському фаховому медичному коледжі організовано і проведено низку заходів:

    1. На сторінках офіційного сайту та соціальних груп висвітлена інформація про Тиждень цифрової грамотності All Digital Week, надані посилання на офіційний сайт проекту та на фейсбук-івент Міністерства цифрової трансформації України.
    2. Студентам та викладачам коледжу запропоновано прийняти участь в онлайн заходах у межах Європейського цифрового тижня ALL DIGITAL WEEK.
    3. Викладачем інформатики Трошею С.О. проведено низку онлайн лекцій для студентів та працівників закладу на теми: «Базові цифрові навички та медіа грамотність», «Кодування, STE(A)M та штучний інтелект», «Просунуті цифрові навички та працевлаштування», «Цифрова культурна спадщина».
    4. Студентами груп підготовлені та представлені дослідницькі проекти на тему «Що я знаю про кібербезпеку».
    5. Оформлено і розміщено на офіційному сайті онлайн виставку з добіркою матеріалів на тему цифрової грамотності та розвитку цифрових компетентностей різних груп населення.
Поділитися публікацією