• 23 СІЧ 23
    Вчимо рятувати життя

    Вчимо рятувати життя

    Все більше громадян нашого міста бажають навчитись основам надання домедичної допомоги.

    Відтак, 19 січня Валентина Божок, викладач військово-медичної підготовки, та студент 4-А курсу фельдшерського відділення нашого коледжу Іван Шевченко, провели тренінг «Домедична допомога» в рамках проєкту «Допомагаємо одиноким літнім українцям пережити тяготи зими в часи війни», який виконується за підтримки «Карітас Франція», в Глухівській публічній бібліотеці тренінг для волонтерів відділення ВБО «Турбота про літніх в Україні» та всіх бажаючих глухівчан.

    Під час тренінгу слухачі дізнались про застосування наступних практичних навичкок: методи зупинки різних видів кровотеч, огляд дихальних шляхів, допомога при зупинці серця та припиненні дихання, оцінка свідомості, стабільне положення, допомога при опіках та фіксація переломів.

    Щоб закріпити здобуті знання на практиці, слухачі вчились накладати джгут, фіксувати шию, вимірювати пульс та проводити компресію грудної клітки.

    Такі практичні тренінги досить актуальні останнім часом, бо, можливо, саме цим людям трапиться нагода врятувати чиєсь життя.

Поділитися публікацією