• 17 ТРА 21
    До Дня пам`яті жертв політичних репресій

    До Дня пам`яті жертв політичних репресій

    16 травня Україна відзначає День пам’яті жертв політичних репресій. Це День пам’яті і скорботи про жертви,  які загинули або постраждали в Україні в результаті політичних репресій комуністичного режиму. Наслідками комуністичного терору 1930-х років в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, деформація суспільних зв’язків, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії.

    Святий обов’язок кожного українця – гідне вшанування пам’яті жертв Великого терору, адже без цього просто неможливе виховання молодого покоління, якому долею визначено зробити крок у омріяне майбутнє, засноване на ідеалах гуманізму та толерантності, у майбутнє, в якому ніколи не повторяться страшні події минулого….

    З метою формування національної свідомості, патріотичного виховання   молоді та гідного вшанування  жертв політичних  репресій  в  Глухівському фаховому медичному коледжі  проведено тематичні заходи до Дня пам`яті жертв політичних репресій.

    А саме:  урок-реквієм «Жертвам політичних репресій присвячується» (2 курс); онлайн – виховну годину «Трагедія незнищенної волі» (3 курс); організовано перегляд документального фільму «Великий терор в Україні в 1937-1938 роках. Пишемо історію»  з подальшим обговоренням.

    Хвилиною мовчання студенти, педагоги, батьки вшанували пам’ять загиблих під час репресій радянських часів.

    Ця трагедія ніколи не повинна повторитись. Це наша історія. Ми не маємо права забувати, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелось пережити нашому  українському народові на шляху до незалежності.

    Мир і злагода — це головне, що  потрібно українському народу сьогодні.  Ми повинні пам’ятати про  минуле та  вірити в краще майбутнє нашої держави.

     

Поділитися публікацією