• 12 ТРА 21
    До Міжнародного дня медичної сестри

    До Міжнародного дня медичної сестри

    Сьогодні багато хто вважає, що медсестра грає не дуже важливу роль у лікарняних закладах. Насправді ця думка помилкова. Професія медичної сестри – складна й багатогранна. Вона поєднує в  собі високий професіоналізм і надзвичайну відповідальність, залишаючись при цьому непримітною, але вкрай значущою. Саме медична сестра перебуває найбільше часу біля ліжка хворого та виконує призначення лікаря, не шкодуючи своїх сил та підбадьорливих слів для пацієнтів. Медсестра –   не просто професія, це стан душі, здатність щохвилини співчувати людському болю, надавати необхідну медичну та психологічну допомогу хворим. Ангели у  білих халатах, помічниці, піклувальниці, сестрички… Як тільки не називають вас, шановні медсестри, ті, хто потребує вашої особливої уваги і професіоналізму, який щохвилини стоїть на сторожі здоров’я та життя кожного пацієнта.

    12 травня, в день народження реформаторки сестринської справи, засновниці служби сестер милосердя під час Кримської війни , Флоренс Найтингейл , відзначають Міжнародний день медичної сестри. Ім’ям цієї видатної жінки названа найвища нагорода, яка щорічно вручається медсестрам у всьому світі вже більше ста років. До цього дня студенти першого курсу Глухівського фахового медичного коледжу ознайомилися з життєвим шляхом найвідомішої медсестри всіх часів Флоренс Найтінгейл , переглянувши тематичні відеоматеріали в онлайн режимі.

    Тож щиро вітаємо всіх медичних сестер з професійним святом та висловлюємо глибоку подяку за їх важливу нелегку працю. А тим студентам, які обрали для себе професію медсестри, бажаємо наполегливості та натхнення у навчанні, відмінного здоров’я та безмежного терпіння на шляху в опануванні  сестринської справи.

Поділитися публікацією