• 17 ЖОВ 17
    Фестиваль патріотичної пісні «Мелодія єднає – на мир надихає!»

    Фестиваль патріотичної пісні «Мелодія єднає – на мир надихає!»

    14 жовтня ми відзначаємо велике християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливо важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як День Українського козацтва. Саме піснею голосно та завзято у непростий для України час висловили своє ставлення до Батьківщини, до її славних дочок і синів студентські колективи І-ІV курсів.

    Студенти відповідально поставилися до вибору пісні та її презентації на сцені. До уваги глядачів були представлені пісенні і хореографічні композиції та поетичні рядки: «Гімн українських націоналістів», «Козаче», «Україна – єдина», «Україна – Мати», «Білі лебеді»,  «Козацька доба».

    З вітальним словом до присутніх чоловіків звернулася Шендрикова Олена Анатоліївна та нагородила дипломами учасників та лауреатів фестивалю.

Поділитися публікацією