• 02 ГРУ 20
    Протидія сучасному рабству

    Протидія сучасному рабству

    У сучасному світі досі існує рабство. Торгівля людьми для примусової експлуатації – один з найтяжчих злочинів у світі. Постраждалих від торгівлі людьми називають сучасними рабами – це ті, яких ошукали злочинці і примусили працювати далеко від дому. В Україні торгівля людьми – це проблема глобального масштабу, адже Україна стоїть у перших лавах країн-постачальників сучасних рабів.

    2 грудня до Всесвітнього дня боротьби за скасування рабства у рамках акції ”16 днів проти насильства” у Глухівському медичному коледжі відбулася зустріч студентів 2-го курсу з фахівцем із соціальної роботи  відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Мухою О.О. Мета відеолекторію “Протидія торгівлі людьми ” – розповісти молоді про цю важливу проблему сучасності, заохотити молодих людей бути пильними при виїзді за кордон, а також навчити їх, що робити у випадку підозри щодо здійснення торгівлі людьми.

    Під час зустрічі студенти переглянули документальний фільм “Життя на продаж”, роль ведучої в якому виконала відома співачка Джамала. Цей фільм відтворює реальні події та справжні свідчення жертв рабства та показує страшні подробиці торгівлі людьми. Він також навчає молодь, як запобігти небезпеці, обираючи роботу за кордоном.

Поділитися публікацією