• 13 ЛЮТ 18
    Разом проти раку!

    Разом проти раку!

    За даними ВООЗ  існує більше 100 видів раку і хвороба може розвиватися в будь-якій частині тіла. Від раку щорічно вмирають мільйони людей. Більше 60% нових випадків захворювання на рак зареєстровані в країнах Африки, Азії та Центральної і Південної Америки. У цих регіонах відбувається 70% всіх випадків смерті від раку.

    На сьогодні смертність від онкозахворювань посідає ІІ місце в Україні та світі після серцево-судинних захворювань (інфарктів, інсультів). За даними Національного інституту раку, за минулий рік захворіли 136 225 пацієнтів. Тобто 373 нових випадки реєструються кожен день. Щороку від раку помирають близько 90 тис. осіб, з них 35% люди працездатного віку. Щодня в Україні захворюють раком 450 людей. Щогодини реєструється понад 20 нових випадків захворювання, а 10 жителів України помирають від раку.

    Всесвітній день боротьби проти раку проголошений Міжнародним союзом проти раку (UICC) і відзначається щорічно 4 лютого. Мета – підвищення обізнаності про рак як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, привернення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання, заклик політиків і організацій членів UICC відноситися до раку, як політичного пріоритету.

    З метою привернення уваги суспільства до проблематики хвороби, покращення обізнаності в методах діагностування та належного лікування, щорічно проводиться чимало заходів. Основною метою всіх заходів є те, щоб ніхто не залишався байдужим до цієї проблеми не лише у цей день, а і протягом всього року. Ось, і викладачі та студенти Глухівського медичного училища – КЗСОР вирішили залучитися до акції “Разом проти раку!”

    До Всесвітнього дня боротьби з раком з ініціативи викладача-методиста вищої категорії Грінченко О.М. було запропоновано розробити проект “Разом проти раку!” В проекті приймали участь викладачі Грінченко О.М., Божок  В.І., Родіонова С.М. та студенти 3-4 курсів Глухівського медичного училища – КЗСОР.

    Структура проекту:

    • сумна статистика
    • поезія “Життя прекрасне”
    • головне про рак шийки матки, рак легенів та рак молочної залози
    • відомості про зірок, які побороли рак
    • здорове харчування
    • профілактика раку
    • анонімне опитування викладачів та студентів навчальних закладів м. Глухів.

    З цим проектом відбувся виступ в стінах Глухівського медичного училища – КЗСОР, а потім презентували його в Глухівському національному педагогічному університеті імені О. Довженка. Даною акцією була охоплена широка аудиторія слухачів. Викладачі та студенти Глухівського медичного училища – КЗСОР внесли вагомий внесок у справу профілактики цієї небезпечної недуги. Ми і надалі будемо продовжувати та урізноманітнювати роботу по профілактиці раку серед населення. В планах – залучення до профілактики раку учителів та старшокласників шкіл нашого міста.

    Хочеться вірити, що ХХІ століття подолає цей страшний недуг, адже Життя — прекрасне і Життя — триває!

Поділитися публікацією