• 27 КВІ 18
    Збережемо первоцвіти нашого краю!

    Збережемо первоцвіти нашого краю!

    Щороку на початку весни в Україні внаслідок незаконного збирання та продажу знищуються мільйони ранньоквітучих рослин. Тому дуже важливим є саме формування екологічної свідомості у дітей та молоді.

    Так, 25 квітня 2018 року, в рамках Всеукраїнської природоохоронної акції «Збережемо первоцвіти» у Глухівському медичному училищі викладач біології Шавша Людмила Миколаївна  провела екологічну годину «Збережемо первоцвіти нашого краю».

    Мета цього заходу:

    • ознайомлення студентів з видами рослин, які занесені до Червоної книги України, рідкісними та зникаючими;
    • привернення уваги до проблеми охорони ранньоквітучих рослин і спрямування зусиль громадян на практичні дії щодо захисту первоцвітів;
    • спонукання до творчої та пошукової діяльності;
    • виховання почуття любові та дбайливе і гуманне ставлення до природи, бажання допомогти довкіллю.

    Під час екологічної години ведучі, Маковський Владислав та Литвинець Марина, розповіли про ранньоквітучі рослини рідного краю, їхні лікувальні властивості, використання у фармації, традиційній та народній медицині. Протягом заходу вся увага аудиторії були прикута до її величності Квітки, оповитої легендами та міфами. Саме їй були присвячені ніжні поезії, мелодійні пісні та чаруюча хореографічна композиція «Пробудження» у виконанні  дитячого танцювального колективу «Pride dance».

    У заключному слові Людмила Миколаївна  звернулась до всіх присутніх і наголосила, якщо кожен з нас не буде купувати первоцвіти, торгівля ними  суттєво зменшиться, а ми зможемо мінімізувати ту шкоду, яка завдається природі внаслідок їх варварського знищення. Щоб зберегти первоцвіти у природі, закликала всіх вирощувати їх на своїх ділянках і подарувала училищу насіння квітів, як символ краси і радості.

    Квіти у вазі – полонені, що приречені на загибель. Закликаємо усіх не збирати в природі та не купувати первоцвіти на стихійних ринках! Збережемо безцінну природну спадщину нашої країни!

Поділитися публікацією