• 26 КВІ 18
    Чорнобиль не має минулого часу

    Чорнобиль не має минулого часу

    Саме такою темою були об’єднані заходи до 32 роковин Чорнобильської трагедії, які пройшли в Глухівському медичному училищі  з 23 по 26 квітня 2018 року.

    В училищі проведено лінійку-реквієм, інформаційну годину, акцію «Запали свічку пам’яті», в бібліотеці оформлено тематичну виставку літератури.

    Мета заходів:

    • згадати про трагедію віку — вибух на ЧАЕС, поглибити знання студентів про неї;
    • визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров’я населення;
    • розвивати вміння студентів аналізувати та узагальнювати навчальну інформацію, вміння виразно декламувати;
    • виховувати особисту стурбованість кожного студента за все, що відбувається навколо, вчити сприймати чужу біду, чужий біль як власні, сприяти формуванню патріотичних почуттів.

    Під час виховних заходів студенти розповідали вірші, цитували спогади очевидців страшної трагедії, лунали сумні мелодії, транслювалась мультимедійна презентація з відеороликами про Чорнобильську АЕС; присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання, миготіла свічка пам’яті, звучали сумні мелодії.

    Хочеться додати, що урятований світ — найкращий пам’ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Пам’ятаймо про них і робімо усе, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин… Хоч минуло 32 роки з того трагічного дня, наслідки Чорнобильської трагедії відчуваються сьогодні. Ми, нинішнє покоління, повинні робити все можливе, щоб зберегти своє життя і життя майбутніх поколінь: дбати про чистоту землі, насаджувати дерева, прикрашати землю квітами, травами, не забруднювати ріки, ставки та джерела, і ніколи не допустити такої страшної трагедії.

Поділитися публікацією