• 23 ЛЮТ 17
    Рідна мова

    Рідна мова

    «То що є найціннішим у житті кожної людини?  Рідна мати, рідна земля, рідна мова. Мова! Що можна про неї сказати?» – з такими словами звернулись до всіх присутніх ведучі розважальної вікторини «Мова – духовний скарб народу» Луферова Світлана та Шевцова Крістіна.

    Даний захід до Дня рідної мови підготували творчо обдаровані студенти Глухівського медичного училища – члени гуртка «Культура мови та спілкування».

    Дві команди: «Один в полі не воїн» (студенти 21-Б ф/в – Груша А., Груша Т., Дорофєєва Л.,  Жихор А., Кузьменко Є. ) та «Юні філологи» (студенти 2-А ф/в – Антипенко А., Бурнос Т., Гаркавенко Є., Гоголь М., Колівер М.) змагалися за звання «Знавців рідної мови».

    Прологом свята стала інсценізація «Язик», яку показали студенти 11-Б ф/в Омельченко Дмитро та Суховєєв Ігор, перевтілившись в образи грецького філософа Ксанфа та  байкаря  Езопа.

    Константінова Катерина, студентка 2-А ф/в, протягом вікторини допомагала ведучим та журі з’ясувати, хто ж все-таки краще знає рідну мову. Студентка підготувала та зачитала учасникам запитання; провела конкурс «Відгадайко», де вміло поєднала  знання з медицини та мови. Також представила глядачам свої нові поетичні твори.

    Конкурсанти мали змогу показати свої знання з української мови, медичної термінології, артистичні здібності, знання сучасних українських пісень.

    Команди змагалися на одному рівні і тільки останніх два конкурси (різниця у 4 бали) визначили переможця – команду 21-Б ф/в «Один в полі не воїн», яка отримала грамоту та солодкі призи.

    Вікторина закінчилася такими словами: «Вивчати рідну мову, удосконалювати свої знання, збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування, досконало володіти нею – обов’язок кожного справжнього українця».

    Керівник гуртка – Легач Наталія Анатоліївна

     

Поділитися публікацією