• 12 ТРА 20
    Самоізоляція – це привід для самощастя та самонатхнення!

    Самоізоляція – це привід для самощастя та самонатхнення!

    Цікаво, що дівчата нашого училища опановували чоловічі справи, так Кучерявенко Ірина (студентка 2-го курсу) навчилась не тільки спритно керувати скутером, а зайнялась зварювальними роботами, і планує з батьками, та з свом коханим хлопцем, навчитися штукатурита фасад свого будинку.

    Дар’я Карабута (студентка 1-го курсу сестринського відділення) ніколи б раніше не відправилась в далеку подарож велосипедом, але зараз саме той час коли природа кличе, а час дозволяє. Також вона з батьками дуже вправно відсодили городину, бо дуже полюбила відпочинок на свіжому повітрі, а до фізичних навантажень, під час подорожей на велосипеді, вона звикла. Краєвидами вона ділилась з своїми друзями онлайн.

    А ось хлопці навпаки (неочікувано для багатьох), зокрема Ільїнський Іван (студент першого курсу), з задоволенням почав займатися малюванням об’ємною технікою, яку закинув ще в школі, також він продовжує займатися спортом, грає на гітарі та допомагає батькам по господарству.

    Саша Якубовська (студентка 2-го курсу фельдшерського відділення), почала малювати гарні картина домашніх улюбленців.

    Влада Мрочко та Настя Мінгаріїва (студентки першого курсу), продовжили займатися улюбленими справами, зокрема Настя зв’язала племінниці желет, а Влада малює картину для оздоблення своєї кімнати.

    Улюбленим заняттям дівчат на карантині виявилось садівництво. В чаті нашого гуртка всі ділилися  фото насіння квітів та овочів (дякувати хоча б магазини з продажу насіння працювали), які вони придбали та висадили, а також вирощених квітів. Всі хотіли блакитні айстри, але пощастило тільки одиницям.

    Лєпьошкіна Оля (студентка 2-го курсу) за час карантину освоїла нову професію зоопсихолога. Раніше вона займалась розведенням собак породи Джек-рассел, а ось на карантині зіткнулась з новою проблемою відносно своєї кішки. ЇЇ улюблениця приходила о 5-тій годині ранку і будила Олю кожен день, унеможливлюючи нормальний стан з ранку. Тому Олі прийшлося перелопатити купу інформації, щоб зрозуміти причину такої поведінки. Ось так вона отримала споківний сон, нову професію і задоволену кішку. Виявляється у кішок теж буває стрес.

    Студентки 2-го курсу  Даша Мехедок та Юля Зеніна, які радували глядачів на кожному концерті своїми виступами, продовжили займатися співами та танцями, а також почали оздоблювати свої кімнати поробками з підручних матеріалів. Даша поділилася технікою виготовлення штучних квітів, а Юля навчила всіх членів гуртка в онлайн групі техниці декорування картин перламутром.

    Хлопці з гуртка “Молодіжне дозвілля” продовжують працювати над новими піснями, дівчата дражнили в чаті смачними стравами. Практично всі займаються спортом в домашніх умовах, маючи найелементарніший інвентар (резинки, гантельки, у крайньому випадку пластикові пляшки з піском або водою). Інтернет кишить програмами домашніх тренувань, можна підібрати для себе за складністю. Елементарно поприсідати, віджатися від підлоги, зробити випади може кожен. Є хороші мобільні додатки, які допоможуть себе стимулювати та фіксуватимуть ваші успіхи.

    Улюбленим заннятям залишилось зазвичай перегляд фільмів та сериалів. Але нажаль перегляд кіноновинок затягує, і потроху всі починають звикати до самоізоляції в телефоні чи компю’тері.

    Але більшість студентів мають не дуже позитивний погляд на карантин та його можливості, наголошуючи що він змінив їхнє життя не в найкращу сторону. Ось основні тезиси зі слів студентів:

    Усі ми є ізольованими від навколишнього світу і це дуже сумно. Так, як ми студенти, у нас дистанційне навчання, тому багато часу на опанування чогось нового немає. Інколи дивлюся серіали та фільми, більше допомагаю батькам по дому. Звичайне навчання подобалося мені більше та було легшим, тому що зараз ми повинні самостійно опрацьовувати новий матеріал та шукати пояснення, якщо щось не розуміємо. Не вистачає живого спілкування, зустрічей з друзями, прогулянок з ними. Особисто ми, з нетерпінням, чекаємо завершення карантину та хочемо скоріше повернутися до звичного життя. В першу чергу хочеться зустрітися з друзями й затусити.

    Бажаємо усім залишатися здоровими та щасливими.

Поділитися публікацією