• 09 СІЧ 19
    Сортування сміття – корисна звичка

    Сортування сміття – корисна звичка

    Проблема утилізації відходів знайома не тільки Україні, а й всьому світу. Перший пункт, з якого усюди починалась боротьба з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.

    Роздільний збір сміття для європейців та мешканців інших розвинених країн – повсякденна справа, як похід до магазину за продуктами. В Україні дуже маленький відсоток людей дійсно сортують відходи, хоча мають для цього можливості. Дехто не знає, з чого почати, а дехто просто не розуміє важливість сортування сміття.

    Студенти і співробітники Глухівського медичного училища визначили пріоритети і продовжують  поєднувати добрі традиції волонтерства та формування екологічної компетентності, зокрема корисних звичок.

    Протягом вересня-грудня 2018 року,  у рамках Всеукраїнської екологічної акції  «Чиста Україна – чиста Земля», з метою привернення уваги до проблем екології та підвищення екологічної грамотності серед студентів та співробітників, вкотре, вже маючи подібний досвід,  Глухівське медичне училище активно долучилось до збору пластикових відходів та відпрацьованих батарейок. Для збору непотребу в навчальному корпусі та гуртожитку училища волонтерами були відведені та облаштовані спеціальні місце. Всі небайдужі екологічно свідомі громадяни збирали пластикові відходи, відпрацьовані батарейки в окремі контейнери, водночас вирішуючи дві проблеми: екологічну та соціальну.

    У кінці грудня 2018 року зібрані відходи були передані в громадську організацію «Центр активних глухівчан».

     Сподіваємось, що для таких добрих і корисних справ, благодійних акцій терміну дії  та часових рамок не існуватиме. Берегти та очищати довкілля – це наш святий обов’язок та повага до самих себе.

    Волонтери, Пилипенко Н.В. – завідувач навчально-виробничою практикою, Легач Н.А. – голова профспілки студентів Глухівського медичного училища

Поділитися публікацією