• 13 ЛИС 18
    Студенти Глухівського медичного училища відвідали унікальну виставку ніжинської мисткині

    Студенти Глухівського медичного училища відвідали унікальну виставку ніжинської мисткині

    Нещодавно Національний заповідник «Глухів» – осередок збереження та відтворення національних пам’яток історії та культури – знову радо зустрічав молоде покоління у своїх древніх стінах.

    Цього разу студенти-першокурсники Глухівського медичного училища – КЗСОР відвідали  виставку «Дерево життя» відомої ніжинської художниці, мисткині декоративно-прикладного мистецтва, Члена національної спілки художників України Юлії Петренко. Закохана в рідну землю, широко обізнана в питаннях історичної минувшини українського народу, своє мистецтво, до останньої краплини, присвячує цій святій і найближчій серцю тематиці.

    Відвідувачі із неприхованим захопленням розглядали об’ємні картини-барельєфи Юлії Петренко, виконані в техніці ліплення, які називають ще «об’ємним живописом» та «українським 3D»; унікальні авторські ляльки – вишукані експонати, які демонструвалися на екрані проектора. Картини, на яких зображено національну культуру і побут населення України,  перенесли глядачів у стародавнє українське село з традиційними обрядами: сватанням, вінчанням, весіллям.

    Також співробітник музею, Артемова Людмила, розповіла нашим студентам про те, як методом проб і помилок майстриня навчилася готувати тісто правильної консистенції та визначила, на який матеріал наносити.

     Завітавши на таку неординарну виставку, юні відвідувачі відкрили для себе ще одну сторінку книги про талановитих митців України, збагатили свій внутрішній світ та отримати естетичну насолоду від творчих робіт Юлії Петренко.

Поділитися публікацією