• 10 ЛЮТ 21
    Таланти серед нас

    Таланти серед нас

    Як часто ми не замислюємось про те, яка талановита молодь живе і навчається поряд з нами. Такими студентами справді можна пишатися.

    Сьогодні ми розповімо про студентку ІІ курсу сестринського відділення Кельбас Анастасію.

    Любов до шахів виплекана батьками Анастасії, які стали її першими тренерами. Відбулося перше заняття… десяте… соте…

    І вже в 6 років Настя взяла участь у Міжнародному турнірі, де здобула призове місце. А далі – турнір за турніром.

    Коротка хронологія перемог:

    Перше її змагання поза межами міста – Чемпіонат Сумської області, де Анастасія зайняла І місце у віці п’яти років.

    З 6 років Настя почала брати участь у міжнародних турнірах, де здобувала призові місця. Так, у 2012 році в місті Ковель вона посіла ІІ місце в загальному заліку і І місце серед дівчат на Міжнародному дитячому шаховому фестивалі.

    У цьому ж році займає І місце серед дівчат у ХХІ міжнародному шаховому фестивалі “Киевская весна на Оболони”, отримує перший розряд на “Зачарованій Десні” (м. Чернігів), посівши І місце в загальному заліку.

    Але й це ще не всі досягнення! У тому ж 2012 році вона бере участь в Чемпіонаті України з швидких шахів (серед дівчат до 8 років), де здобула ІІІ місце.

    2013 рік – І місце в Чемпіонаті України з блискавичних шахів серед дівчат до 10 років, а в 2014 році – ІІ місце; 2015 рік – Анастасія стає фіналісткою Чемпіонату України з шахів, увійшовши до п’ятірки кращих дівчат-шахісток України.

    У 2018 році Настя займає І місце у командному Чемпіонаті України.

    Що стосується сьогодення, то у 2020 році Кельбас Анастасія посіла І місце у Всеукраїнському шаховому фестивалі “Шлях до майстерності”.

    Правила шахів дівчина застосовує у житті: перш ніж зробити важливий крок, добре обміркує його, як і хід у шаховій партії. Невипадково про шахістів говорять, що вони рідко помиляються, так як вміють прораховувати на кілька кроків вперед. Це допомагає Анастасії гарно вчитися, опановувати фахові компетентності. Шахи навчили її самостійно приймати рішення, правильно оцінювати хід своїх думок, робити висновки.

    Ми дуже пишаємося такою талановитою студенткою!
    Бажаємо Анастасії нових спортивних злетів та перемог!

Поділитися публікацією