• 06 ЧЕР 17
    Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

    Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

    З  18 травня 2017 року по 26 травня 2018 року в Глухівському медичному училищі було проведено тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін (голова комісії Коробкова І.П.).

    В рамках відзначення 80-х роковин Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, з метою вшанування пам’яті жертв Великого терору, донесення об’єктивної інформації про злочини, вчинені у ХХ столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння ідеалів гуманізму викладачем  історії Коробковою І.П. у рамках тижня циклової комісії були проведені  заходи, спрямовані на виховання національної свідомості, патріотизму і людської гідності студентів, поваги до історичного минулого Батьківщини; формування рис громадянина Української держави, утвердження загальнолюдських цінностей, толерантності.

    Оформлено інформаційний тематичний куточок «В Україні відзначають 80-ті роковини Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років».

    Проведено годину історичної пам’яті  до Дня пам’яті жертв політичних репресій «Трагедія незнищенної волі», під час якої подано історичну довідку про політичні репресії  30-х років ХХ століття на території  Україні; студенти читали вірші репресованих українських поетів М. Драй-Хмари, М. Ірчана, О. Слісаренка. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто постраждав під час репресій в радянські часи;  переглянули відеофільми  «Пам’яті жертв політичних репресій», «Трагічна сторінка української історії».

    З метою розширення знань студентів про звичаї, традиції англомовних країн,   підтримки інтересу до іноземної мови,   викладачем  Шендриковою О.А. проведено позааудиторний предметний захід  «Музика у нашому житті».

    Під час проведення  усного журналу студенти ознайомились з історією виникнення музики, з особливостями   розвитку музики в Україні, Великій Британії.

    У  ході заходу  було продемонстровано відео-кліпи  з фільмів « Красуня і чудовище», «Король Артур», опери «Наталка Полтавка», відеоролик «Медицина і здоров’я». Студенти на англійській мові виконували пісні українських та зарубіжних композиторів.

    Заслуговує на увагу  питання  взаємозв’язку музики і здоров’я. Відмічено позитивний вплив музики на здоров’я людини. Предметний захід сприяв розвитку  загальноосвітньої компетентності  студентів, розширенню знань студентів з теми «Вплив музики на здоров’я людей».

    З метою розширення знань студентів про рідну мову, виховання почуття національної гідності, любові і поваги до рідної мови  викладач предмету «Українська література» Тюльпа О.В. провела усний журнал «Людина, байдужа до рідної мови, – дикун».

    В ході заходу було продемонстровано відео-фільми: «Найцікавіші факти про українську мову», «Українська мова», «Колискова матері», «Розстріляне відродження, «Україна в серці». Патріотично, натхненно, емоційно звучала українська поезія   у виконанні студентів: «До українців», «Молитва», «О рідне слово, хто без тебе я?», «Українська мова».

    Присутні ознайомились з історією походження, виникнення та розвитку української мови. До уваги надано «Скорботний календар української мови». Усний журнал закінчився молитвою за Україну та її народ. Проведений захід сприяв розвитку комунікативної компетентності студентів, формуванню розуміння того, що мова – скарб народу.

    Крученко С. І. провів відкрите заняття з дисципліни «Фізвиховання» по темі «Основи техніки гри в баскетбол». На занятті студенти 2 с/в удосконалювали техніку ведення м’яча без зорового контролю, виконання штрафних кидків, проводили навчальну гру, розвивали швидкість у прискореннях і грі в баскетбол.

         З метою розширення, збагачення знань студентів про творця знаменитого Шерлока Холмса викладач предмету «Зарубіжна література» Лиман М.В. провела усний журнал «Великий детектив та його творець».

    Студенти ознайомились з  інформацією про життєвий та творчий шлях Артура Конан Дойля. Цікавою була театралізація у виконанні студентів першого курсу сцен із творів Конан Дойла.

    Проведений захід сприяв розвитку пам’яті, читацьких інтересів, творчих здібностей студентів; вихованню активної життєвої позиції.

    Під час проведення військово-спортивного свята, присвяченого  закінченню навчально-польових зборів викладач предмету «Захист Вітчизни» Тітаренко О.Б. провів військово-патріотичну гру «Навігатор».  В процесі  гри студенти вчились здійснювати  практичне орієнтування на місцевості, засвоїли основні поняття про суть орієнтування на місцевості, визначення сторін горизонту.

    Проведений захід сприяв  розвитку у студентів уваги, мислення, пам`яті, уяви, вихованню патріотизму, мужності, сміливості, колективізму, психічної стійкості перед труднощами, готовності стати на захист України.

Поділитися публікацією