• 02 ГРУ 20
    У боротьбі зі СНІДом

    У боротьбі зі СНІДом

    Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним з найбільш визначних міжнародних днів здоров’я, метою якого є підвищення інформованості населення про ВІЛ-інфекцію / СНІД та демонстрація світової солідарності перед загрозою пандемії.

    До цього дня в Глухівському медичному коледжі було проведено ряд заходів, на яких студенти долучились до боротьби світової спільноти зі СНІДом. Напередодні студенти різних курсів взяли участь в анкетуванні щодо обізнаності студентів про небезпеку цього захворювання та його профілактику. У бібліотеці коледжу була  представлена виставка книжок та інформаційних матеріалів “ВІЛ- інфекція та СНІД в Україні”.

    Студенти 3-го курсу  фельдшерського відділення та викладач з дисципліни “Інфектологія” Лях А.П. підготували та презентували спільний проект “Молодь проти СНІДу”, де розглядалися такі актуальні питання про  СНІД/ВІЛ в Україні:

    • Що таке СНІД/ВІЛ?
    • Соціально-економічні наслідки епідемії СНІД/ВІЛ
    • Про запобігання захворюваності на СНІД та соціальний захист населення
    • Ефективні форми роботи з попередження епідемії ВІЛ/СНІДу серед дітей та молоді України.

    1 грудня на інформаційній годині, присвяченій Міжнародному дню боротьби зі СНІДом, соціальний педагог Шендрікова О.А. ознайомила студентів 2-го курсу з соціальною роботою з питань профілактики венеричних захворювань та СНІД-ВІЛу в Україні.

    У день боротьби зі СНІДом студенти коледжу взяли активну участь в акції “Червона стрічка”, а студенти 2-го курсу сестринського відділення організували молодіжний флешмоб на підтримку інфікованих СНІД/ВІЛ та толерантного ставлення до них. Учасники флешмобу утворили червону стрічку як знак солідарності, єдності та розуміння у боротьбі з цією хворобою та як символ надії на майбутнє без СНІДу.

Поділитися публікацією