• 18 ЧЕР 18
    Відвідали святині рідного краю

    Відвідали святині рідного краю

    Напередодні професійного свята – Дня медичного працівника – колектив працівників Глухівського медичного училища відвідав історичні місця нашого краю. Розпочалась подорож з музею горюнської культури у с. Нова Слобода, де нас зустріла юна горюнка, представниця самобутньої етнічної групи, яка  на автентичній мові розповіла про особливості культури та  побуту горюнів.

    Наступна зупинка – музей воєнної техніки під відкритим небом та музей партизанської слави, що розташовані у Спадщанському лісі.

    Найбільше враження викликало відвідання святинь нашого краю та споглядання сакрального мистецтва – Софроніївського чоловічого монастиря та Молчанського жіночого  монастиря. Присутні були у захваті від доглянутої території монастирів, які потопають у буйному цвітінні квітів і нагадують оазис.

    «Який наш рідний край гарний» – не приховували емоцій ті, які мандрували вперше. Можна зробити висновок: щоб побачити красу Сумщини, треба відвідувати монастирі, церкви, архітектурні пам’ятки – пізнавально і корисно.

    Це збагачує людину духовно. Адже поїздки визначними місцями – це заряд позитивними емоціями та енергією, отримання відповідей на певні запитання.

    Сподіваємося, що ця поїздка наповнила серця подорожуючих Божою благодаттю, добротою, спокоєм, позитивом.

Поділитися публікацією