• 04 ТРА 18
    Я маю право: Знаю! Дію! Захищаю!

    Я маю право: Знаю! Дію! Захищаю!

    З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

    Основне завдання проекту – забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами, навчити ці права реалізовувати та захищати.

    У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення правових знань у рамках проекту сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

    Офіційний веб-сайт проекту: prаvo.minjust.gov.ua.

    На сайті можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, куди звернутись у випадку порушення прав українців.

    Вже зараз на порталі можна дізнатися, як правильно поводитись, коли хтось намагається відібрати майно чи бізнес, що робити, якщо за навчання чи складення іспиту вимагають хабара, як можна вирішити спір без звернення до суду. Регулярно на сайті з’являтимуться нові матеріали, які навчатимуть, як не допустити порушення своїх прав, зокрема як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій та які наслідки виникають у разі несплати аліментів.

    Єдиний контакт-центр системи надання безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.

Поділитися публікацією