• 05 ЧЕР 20
    5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

    5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища

    У травні 1971 року 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу підписали звернення до генерального секретаря ООН, в якому прозвучали такі слова: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами». З цього часу світова спільнота почала свою безпрецендентну боротьбу із забрудненням довкілля.

    Ця дата щорічно святкується більш ніж 120 країнах світу і була започаткована 15 грудня 1972 року Генеральною асамблеєю ООН. Зважаючи на масштабність проблеми та необхідність їх вирішення, була створена нова організація- Програма ООН з навколишнього середовища, під егідою якої в усьому світі і відзначається ця екологічна дата.

    Всесвітній день охорони довкілля – це один з основних способів, який використовує ООН для того, щоб привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища та стимулювати інтерес політичних діячів і відповідні дії. У більшості країн світу заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться як на державному рівні, так і на рівні громадських організацій та навчальних закладів.

    Студенти медичного училища долучилися до цієї  насправді «народної події». В умовах карантину вони підтримали  міжнародні заходи щодо захисту довкілля і відзначили цей день акціями по посадці дерев та прибиранням територій біля власних осель, ставків, лісосмуг та лісів. Також студенти активно проводять заходи з рециркуляції відходів та сортування сміття. Бережімо навколишнє середовище – наш дім, починаємо з себе!

     

Поділитися публікацією