• 29 ТРА 19
    Поетична зустріч

    Поетична зустріч

    28 травня 2019 у Глухові, біля пам’ятника Шевченка, літературно-мистецьке об’єднання «Українська хвиля» презентувало 8-ий випуск одноіменного альманаху. Запрошені студенти-першокурсники Глухівського медичного училища у цікавому форматі знайомились з  літераторами рідного краю.

    Презентація книги пройшла у вигляді літературних читань: автори з різних куточків Сумщини, і не тільки, ділилися з присутніми своїми надбаннями та душевно розповідали про те, як народжуються їх твори і чим для них є мистецтво слова.

    З вуст письменників, співавторів збірки, – П. Товстухи, В. Заїки, І. Колтакової, М. Крючкова, Т. Кладько, Н. Позняк, І. Булахової, О. Мягких, О. Воробйової, А. Флікінштейн – лунали патріотичні та ліричні вірші, звучали теми вічної боротьби за незалежність, дотепний гумор і гостра сатира.

    У такий спосіб молодь мала можливість вивчати кращі твори письменників рідного краю, що сприяє розвитку художнього смаку, осягненню реалій дійсності, глибинної сутності спадщини митців-земляків, сприйняттю й вшануванню їхнього художнього набутку, плеканню почуття гордості за творчих людей, славних краян.

    Дякуємо головному упоряднику збірки «Українська хвиля» – Петру Володимировичу Товстусі – за запрошення на свято, сподіваємось на подальшу творчу співпрацю.

    Керівник гуртка «Культура мови та спілкування» Легач Н.А.

Поділитися публікацією