• 30 ЖОВ 23
    Проблема боротьби з інсультом

    Проблема боротьби з інсультом

    Інсульт – це гостре порушення мозкового кровообігу, внаслідок чого виникає пошкодження частини головного мозку. Проблема боротьби з інсультом має надзвичайно важливе значення, оскільки ця патологія є однією з основних причин смертності в усьому світі. На жаль, щороку понад 100 тисяч українців, третина з яких молодша 65 років, стають жертвами інсульту.

    29 жовтня у Всесвітній день боротьби з інсультом проводяться масові просвітні та профілактичні заходи, спрямовані на привертання уваги світової спільноти до проблем боротьби з цим небезпечним захворюванням.

    До Всесвітнього дня боротьби з інсультом викладачем Глухівського фахового медичного коледжу, лікарем-неврологом Рябченко В.М. для студентів старших курсів був проведений предметний захід на тему “Порушення мозкового кровообігу”, на якому були розглянуті основні питання, пов’язані з виникненням та перебігом інсульту а також обговорювалися принципи лікування, важливість надання правильної та своєчасної першої допомоги, профілактика та реабілітаційні заходи порушень мозкового кровообігу.

Поділитися публікацією