• 18 ЛЮТ 20
    Протидія торгівлі людьми

    Протидія торгівлі людьми

    Що таке торгівля людьми? Це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для кожної країни світу, включаючи Україну. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Кожного року близько 2млн. людей попадають у тенета рабства. Експлуатація може відбуватися як всередині країни, так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди- ті, яким довіряють.

    Саме це актуальне питання сучасності розглядалося 17 лютого на зустрічі студентів Глухівського медичного училища з фахівцем із соціальної роботи територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Разіною Т.В. та інспектором ювенальної превенції  Глухівського відділу поліції Демченко К.О. Студенти  проглянули відеолекцію на тему “Протидія торгівлі людьми”, яка справила на глядачів сильне враження. Це був відеоматеріал про невигадані долі реальних людей, які потрапили у рабство, пізнали всю гіркоту страждань і пройшли крізь пекло.

    Представник соціальної служби ознайомила студентів як саме можна запобігти рабству. Необхідно пам’ятати, що готуючись їхати за кордон, треба дотримуватись порад з безпечної міграції. Також Тетяна Володимирівна повідомила, що молоді люди можуть отримувати у Центрі соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді необхідну допомогу, а саме:

      – інформаційну;
    – юридичну;
    – психологічну;
    – соціально-медичну;
    – соціально-економічну;
    – соціально-педагогічну.

    Допомога надається цілком безкоштовно та анонімно.

     

Поділитися публікацією