• 17 ЧЕР 22
    Разом – ми сила!

    Разом – ми сила!

    16.06.2022 р. відбувся мітап медичних коледжів Сумської області «Сильні духом» з нагоди відзначення Дня медичного працівника.

    Свій проєкт «Разом-ми сила» разом зі студенткою 2 курсу Лагутою Сніжаною представив студент 3 курсу фельдшерського відділення Шевченко Іван. Мета проєкту – розповісти про діяльність волонтерського штабу Глухівського фахового медичного коледжу під час військового вторгнення Росії в Україну.

    Наше місто Глухів з перших днів війни опинилося в глубокій ізоляції, що спровокувало гуманітарну кризу. Колективом коледжу було прийнято рішення про відкриття волонтерського штабу на базі гуртожитку, в роботі якого взяли участь працівники, студенти та випускники закладу.

    Волонтери Глухівського фахового медичного коледжу збирали: продукти харчування; лікарські засоби; перев’язувальний матеріал; одяг, взуття, білизна, ковдри, подушки, постільна білизна, рушники; тканина для маскувальних сіток; засоби гігієни.

    Волонтери чергували в медпункті військомату, проводили курси з домедичної допомоги та тактичної медицини, формували аптечки медичної допомоги для військомату, територіальної оборони тощо; здавали кров для потреб ЗСУ; плели сітки.

    Допомогу отримали: представники ЗСУ, ТРО, національної гвардії, прикордонники, малозабезпечені сім’ї, ветерани праці, пенсіонери, сім’ї з  дітьми, сім’ї військовослужбовців, ветерани війни, інваліди, внутрішньо переміщені особи та інші.

    Наприкінці виступу Іван зазначив, що волонтерський штаб припинив свою роботу, але волонтерська діяльність триває…І що він сподівається ще на одну зустріч після перемоги де ми розповімо про наших героїв.

    СЛАВА УКРАЇНІ!

Поділитися публікацією