• 14 ЛЮТ 19
    Співцю рідної землі, Миколі Єросі, присвячується

    Співцю рідної землі, Миколі Єросі, присвячується

    12 лютого 2019 року студенти та викладачі Глухівського медичного училища завітали до Глухівського РБК на літературно-музичний захід «Єроховій».  Саме в цей день, 12 лютого, поету і композитору, журналісту, краєзнавцю, нашому талановитому земляку Миколі Степановичу Єросі виповнилося б 78 років.

    Згадати колегу по перу, наставника і друга, батька, улюбленого поета зібралися рідні, друзі, члени літературно-мистецького об’єднання «Звенигора» і просто шанувальники слова. Протягом заходу присутні ділилися душевними спогадами, раз у раз лунали слова вдячності та шани, вірші та пісні, автором яких є сам М. Єроха.

    Обдарований поет і музикант, він свої шедеври здебільшого присвячував рідному краю; їх знають і співають, як у Глухові, так і на Сумщині.

    Микола Єроха був членом Спілки журналістів України, почесним президентом «Звенигори». Його вірші друкувались у літературних збірках: «Українська хвиля», «Мелодії «Звенигори», «Славянские колокола», «Гімн любові, Глухів мій». Неодноразово ставав переможцем міських та республіканських конкурсів на кращу пісню. Неперевершений автор гімну Глухову.

    Творчу спадщину поета-земляка було представлено у виставці «Така у житті мені випала доля».

    Багатогранна постать Миколи Степановича – це ціла епоха в культурно-мистецькому житті Глухівщини і Сумщини, а для сучасної молоді Микола Єроха – справжній взірець самовідданої любові до рідного краю, людей та слова.

    Світла пам’ять про співця рідної землі ще багато поколінь зберігатиметься в серцях вдячних глухівчан.

Поділитися публікацією